På sydsluttningen av fjället Mesklumpen ligger Stora Blåsjöns familjevänliga skidbackar. Området är känt för mycket snö.

Blåsjönsfjällaläggning erbjuder familjevänligabackar.
Läs mer på Blasjon.se

Description

More info

Utförsåkning

Välkommen till Blåsjöns Fjällanläggning! Här hittar alla som älskar natur och skidåkning både avkoppling och njutning utöver det vanliga. Med en unikt hänförande utsikt åt alla håll från toppen av Mesklumpen, 924 meter över havet, och en underbar slalom som väntar i pister eller i orörd lössnö njuter alla som kommer till oss i fulla drag. Och man njuter länge när man väl släpper utsikten och låter skidorna ta fart, för här väntar ungefär 475 fallhöjdmeter och en färd som kan bli längre än 3,5 km innan du är nere. Med Sveriges fjärde högsta fallhöjd och med valmöjligheter mellan många pister och egna val utanför pistade områden hittar allt fler nöjda gäster till oss. De pistade backarna är breda och gröna, blå eller röda. De passar därför fantastiskt bra för barnfamiljer. Men vår anläggning räknas även som ett riktigt eldorado för free riders. Många som har varit på välkända ställen så som Aspen Colorado lyfter fram Stora Blåsjön som det stället som skänker de riktigt minnesvärda åken till sina besökare. Kom du också och upptäck det som ännu bara de välinformerade känner till. Stället dit alla vill komma tillbaka.


Foto Cecilia Mårtensson

Vägen upp till toppen av Mesklumpen (924 m.ö.h.) går via Hotelliften, Långbacksliften och Solliften. Du kan välja att gå av Hotelliften halvvägs om du vill hålla dig i Hotellbaken och inte åka i den övre delen som kallas Tyskbacken eller välja den enklare nybörjarbacken Ankis Backe. Efter slutstationen på Hotelliften och en kort transportsträcka tar du dig vidare upp med hjälp av Långbacksliften. Långbacken (1,3 km) blir ofta familjens favorit då den är bred och bjuder på mycket variation. Efter en kort backe ner från Långbacksliftens slutstation ansluter Solliften som tar dig upp till toppen. Här på toppen stannar du säkert och fotograferar de utroliga vyerna som breder ut sig 360 grader runt dig. Vill du hålla dig på toppen kan du välja mellan Solpisten (1,2 km), Västhanget (2 km) eller Bäckravinen som leder ner till Pickupliften. Om du vill kan du stanna här med barnen i Knattepisten, en grön barnvänlig nedfart med egen barnlift.

Bredvid de pistade backarna finns stora områden som skapta för liftnära offpiståkning.

Baksidan av fjället är ett mycket omtyckt varierat område för lössnöåkning. Entusiasterna har klassat området som Sveriges bästa för lössnöåkning.


Bild från: www.blasjon.se

Öppettider se blasjon.se

 

 

Välkomna! 

 

För mer information se såsom priser, liftkort, hyra etc.Blåsjöns fjällanläggnings hemsida

Östersund Telemark Club har upptäckt vilket fantastiskt område Mesklumpen är för lössnöåkning. Både 2010 och 2011 hade klubben sin Free Heel Fiesta i Stora Blåsjön.

Läs och se klubbens reportage här. (pdf)

I anslutning till backen ligger en läcker byggnad som inrymmer restaurang Fjällripan.


Foto Lotta Falk

Intill restaurangen finns en välförsedd sportbod med utrustning att hyra för slalom och snowboard.

Description

Details

Services
Skidåkning

 

Kategorier: